Mental styrke

  • 28.05.2016 kl. 15:37

I det siste har jeg hatt flere møter med fastlegen min. Jeg bestilte meg time hos legen for å snakke om å få hjelp til å slutte å røyke og først ba han meg om å sette et mål på å trappe ned til 5 sigaretter om dagen. Jeg røkte mindre, men jeg klarte selvfølgelig ikke målet og når jeg kom tilbake til legen en uke etterpå sa han at han ikke hadde forventet at jeg skulle klare det heller. Da gav han meg resept på Champix som jeg har hørt mye om, men ikke fått dratt meg til legen for å be om. Jeg satte opp en ny time med legen igjen om en uke igjen da jeg dro med beskjed om å begynne med en halv dose den første uka for å trappe ned og full dose den andre uka for å stumpe røyken i slutten av den andre uka. Men jeg rakk ikke å hente de ut på apoteket føre den tredje timen min hos legen og denne gangen hadde jeg en dobbeltime hvor vi skulle snakke om motivering og påvirkningen av Champix. Så jeg fortalte at jeg ikke hadde hentet de ut enda for jeg hadde ikke hatt tid på grunn av jobben. Han spurte meg hva jeg jobber med nå og jeg fortalte han om den nye jobben min i Tryg som forsikringsrådgiver og at jeg jobber på provisjon så det er mye press på å prestere og få salg. Legen min fortalte meg da om bivirkningene og det viser seg at Champix kan gi depresjoner og nedstemthet som ville påvirket jobben min veldig. Uten rett mental innstilling så klarer man jo ikke å nå noen mål i en provisjonsbasert jobb. Så jeg fortalte legen min litt om hvordan det har vært tøft og tungt å begynne i den nye jobben og jeg har vært under mye stress i en lengre periode og faktisk har vært redd for å bli mer deprimert i det siste så vi kom begge frem til den konklusjonen at det å begynne på Champix er en dårlig idé akkurat nå. 

Istedet har jeg blitt henvist videre til kommunal psykiatritjeneste for å prate litt om hva jeg går igjennom akkurat nå slik at jeg kan bli litt mer mentalt stabil føre jeg begynner med Champix og forhåpentligvis vil ikke bivirkningene være så fatale for hverdagen min. Samtidig skal jeg også jobbe med å finne riktig motivasjon til å slutte å røyke. Da jeg kom til legen den første gangen så snakket jeg mye om helsen min og at jeg har blitt plutselig tungpusten og hes i det siste samtidig som jeg har fått veldig dårlig immunforsvar. Og selv om disse motivasjonsfaktorene er noen av de viktigste så er de veldig diffuse og litt abstrakte. Det er mye lettere å ha lyst til å slutte og holde meg til det hvis jeg setter et mer konkret mål å jobbe mot som for eksempel så hadde det vært lettere hvis jeg tenker at jeg vil slutte å røyke slik at jeg kan ta tann bleking føre sommeren og ikke bli gule av røyk igjen slik at jeg vil se direkte fremgang og resultat av at jeg slutter. 

Så det finnes tydeligvis flere forskjellige typer motivasjon og jeg har alle de gale... trenger psykolog ass... ;) 

Det var sikkert et av de dårligste eksemplene jeg kunne ha kommet på, men dere skjønner hva jeg mener? Å slanke seg for eksempel for å forhindre at man får diabetes er vanskelig å ta stilling til da, mens det å gå ned i vekt for å se fantastisk ut i en bikini er et mer klart og presist mål og mange klarer det bedre og holder seg til prosessen lengre uten å falle fra da. Jeg er jo langt ifra kjelleren enda, men det er bare preventivt for å sørge for at jeg ikke ender opp i kjelleren mentalt med den gale medisineringen og jeg var helt enig med egen om å gå til psykolog for jeg vil heller det enn å ta antidepressiva i tillegg for å gjøre opp for bivirkningene til Champix når det kanskje ikke er en god mix og jeg er heller ikke i noen tilstand hvor jeg overhodet føler et behov for å bli medisinert. 

#blogg #bok #bøker #lese #litteratur #student #studentliv #hjem #hverdag #25 #livet #life #rosablogg #outfit #høyskole #web #blå #jente #girl #1989 #penger #nerd #økonomi #stress #helg #hverdag #eksamen #bildedryss #tur #sommer #sol #antrekk #mote #skjønnhet #helse #utflukt #utsikt #mat #topplisten #design #pride #shot #torsdag #bloggvenner #venner #venn #bil #mobil #anmeldelse #søk #agent #sikkerhet #trygg #forsikring #jobb

0 Kommentarer

Skriv en ny kommentar

sansogsamling


- V E L K O M M E N -

Jeg heter Åse og er en 26 år gammel jente fra Sarpsborg som studerer for tiden regnskap og revisjon ved Høyskolen i Østfold. Jeg blogger for det meste om studentlivet, hverdagen og ellers det som faller meg inn.

Legg meg til som venn!

Søk i bloggen

Kategorier

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits